Количка (
0
)  
0884 847 007
Skype Me™!



Как се инсталира устройство за проследяване на автомобил

5.0/5 (3 гласа)

Промъкването и тайното поставяне на проследяващо устройство на кола са двете хитрости, които трябва да използвате.

Инсталирането на проследяващо устройство на превозно средство може да звучи като доста тежка задача, но реалността показва друго. Технологията е толкова напреднала, че дори и дете може да се справи с това. Закачването на устройство за проследяване е най-лесната част от целия процес по следене. Най-доброто устройство, което може да си закупите откъм лекота на инсталация е такова, което се възползва от природните сили на магнита. Важното в случая е, че колкото по-трудно става поставянето на устройството, толкова по-трудна ще е операцията.

 

Трябва да сте наясно кога и къде ще се намира колата, която ще проследявате. Трябва да изберете ден, в който е сигурно, че ще успеете. Ако возилото принадлежи на вас или на ваш близък, то това може да не е никакъв проблем. Ако търсите обаче проследяване на чуждо МПС, то трябва да отделите достатъчно време да съберете информация. Това е много важно за цялото разследване и инсталирането на уреда върху колата. Ако се провалите тук, то всичко може да е загуба на средства, усилия и пари. Трябва така да организирате нещата, че да имате директен и физически достъп до колата. Не ви върши работа превозното средство да е гаражът, който е заключен или зад висока ограда. Подберете добра локация и дерзайте със своята шпионска мисия.

 

Инсталация на скрита камера и/или проследяващо устройство.

 

Тук таймингът е ключов елемент. Ако целта е паркирана на място, което е много населено от хора, като паркинг за автомобили, паркинг пред голям магазин или нещо подобно, то трябва да търсите момент от деня/нощта, в който човекопотокът е минимален. Едва ли ще изолирате присъствието на хора до край, но вие и нямате нужда от това. Единственото, от което трябва да се отървете е присъствието на собственика и на хора в директна близост до вас. Ако ще инсталирате проследяващо устройство за кола, когато тя се намира пред дома или работното място на собственика, то трябва да сте много дискретни. Пазете си да не ви хванат — не само от собствениците, но и от съседите. Обикновено е добре да посетите локацията през нощта или рано сутринта, преди съмване.

 

Когато пристигнете на уреченото място в уреченото време, единственото, което става е да направите инсталацията на устройството. Ако сте с кола, не я паркирайте в директна близост, тъй като това е шумно, лесно могат да забележат автомобила ви и като цяло не е добра идея. Паркирайте в съседна пряка, приближете се тихо и пеша. Със сигурност не искате някой да проследи номера на колата ви и да го запише. Добре е да сте дори малко по-предпазливи и да оставите колата в другия край на улицата. Разходете се и огледайте обстановката, когато се отправяте към целта.

 

Ефективно планиране и оглед

 

Преди да се доберете до колата, използвайте възможност да проверите дали техниката, с която разполагате е изправна. Безсмислено е да свършите цялата работа и след това да разберете, че оборудването ви не става. Може би ви се струва, че сега ще е перфектния момент да отидете и да закачите проследяващо устройство за автомобил, но продължете и на другата страна, за да огледате какво се случва. Проверете поведението на съседите. Идентифицирайте хора, които са будни, шумни, дали има някой отвън, който да пуши цигара или да се разхожда.

 

Когато сте сигурни, че всичко е безопасно може да се приближите към набелязаната цел. Очевидно е, че трябва да сте възможно най-бързи с поставянето, за да е по-малък шанса да ви пипнат. Може би е добре да проучите предварително точния модел кола и да сте наясно къде може да поставите устройството. Ако не, то опитайте се да огледате колата, преди да сте се приближили до край. Добър вариант е да откриете кола на приятел, която е същата и да я огледате. Така ще сте сигурни, че ще успеете. Ако това не е възможно, следвайте тези стъпки:

 

1. Изберете място, на което устройството ще е трудно забележимо.

2. Поставете проследяващото устройство, така че да прилепне много плътно. Различните сплави на автомобилите ще са различно

3. Опитайте се да поставите машинката възможно най-близо до външната страна на колата, за да избегнете влизането под автомобила, което може да ви изиграе лоша шега.

4. Не поставяйте устройството на място, което може да стане много горещи, тъй като това може да доведе до повреда или дори стопяване на вашия тракер за автомобил.

5. Не трябва да поставяйте и на място, което е движещо се — гуми, стъкла, валове и прочее. Това може да е голям риск за устройството, който определено не е премерен.

 

GPS сигналът без проблеми ще преминава през пластмаса и стъкло, но металът, дървото и водата могат да блокират предаването. Когато поставяте устройството в долната част на колата, то сигналът ще се отразява в пътната настилка и ще отива обратно в колата. Това е и другата причина да избегнете поставянето точно в центъра на автомобила, където това ще отразяване ще е във ваш минус. Да, устройството няма да спре да работи напълно, но определено това е една уязвимост, която лесно може да избегнете, за да сте постоянно в крак с местоположението на вашата цел.

 

Време е за действие — бързо и тихо!

 

Като цяло можем да ви посъветваме да поставите устройството на задната броня на автомобила, като закачите уреда към металната пласти, точно зад панела от външната страна на автомобила, точно до ауспуха. В доста от случаите там се намира резервоара на колата. Може да поставите устройството между резервоара и бронята, тъй като там има доста метал, на който да се закачи устройството. Освен това, бронята е пластмасова и именно за това избираме нея, защото сигналът ще е винаги на линия. Ако няма място да поставите тракера там, то може да отидете от външната страна до шофьорското място или под колата отпред, където имате достъп до доста метални части. Целият процес ще ви отнеме по-малко от минута.

 

След като поставите тракера се отдалечете малко, но не си тръгвайте. Проверете дали сигналът, който получавате е точен и наличен. Устройството трябва да може да докладва за позицията си след около 5 минути, в най-лошия случай. Когато потвърдите, че всичко е наред е време спокойно да се изнесете от мястото, с усмивка, че сте свършили работата си.

 


Дата: 12.02.2015 | Автор: spytech.bg
 
Виж още
Най-продавани продукти
Коментари

Няма добавени коментари!

Добави своя коментар

Име:
E-mail:
Сайт:

Коментар:
Код:
 
* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.