Количка (
0
)  
0884 847 007
Skype Me™!



Какво е бъдещето на устройствата за разследване?

5.0/5 (2 гласа)

Технологията за изработка на шпионски инструменти напредва във всеки изминал ден, с изключително темпо. Както може би сте разбрали от нашия блог, ние искрено се вълнуваме от развитието в този сектор и всички приложения на камерите. До къде ще стигне всичко, какви постижения ще има в бъдеще? В тази статия ще помислим над този въпрос.

Дроните са нещо много популярно в последните години, те се използват и от преди това, но идеята да прихващаш данни за шпионски цели посредством сателитна технология и малък летящ робот не е от отдавна. Дейвид Хънтър Тоу е един от най-големите експерти в областта. Той смята, че в много близко бъдеще дроните ще бъдат за масова употреба. Те ще са в постоянен допир със самолетите, правителствата, правителствени и неправителствени организации, частните дружества. С тези устройства ще е възможно да се заснемат различни неща, а освен това дроните могат да бъдат обучени да действат по определен начин спрямо това, което е заснето.

Вританската армия вече използва малък дрон наречен Black Hornet за своите цели. Той може да лети покрай различни ъгли и препядствия, за да запише евентуалните заплахи. След това, той може да ги покаже на управляващите го, за да се подготвят подобаващо за ответния удар. Тези дрони определено са спасили не един и два живота на бойното поле.
 
Много източници потвърждават тезата, че до 2018 година ще използват масово подобни скрити камери дрони, които ще наподобяват насекомите – ще са малки и много пъргави във въздуха. Разработки на подобни автономни камери се правят от близо 10 години. Те се използват в различни тайни мисии и полеви тестове. 2018 е годината, в която ще могат да летят пълноценно, да записват качествено звук и картина и да предават информацията на разстояния. Те ще са неизменна част от живота ни.

Това обаче не свършва до тук. По-горе ви споменахме, че тези дрони ще могат да реагират на база команди и това, което се заснема. Става на въпрос за MAV устройства, които ще могат да се справят със заплахите, които заснемат. Няма да е проблем да „ужилят“ някой или да го атакуват по някакъв друг начин. Смята се, те да станат пълноправен член в операциите от таен характер. Ще оперират на батерии, които могат да се зареждат от вятъра и слънцето, ще има възможност за зареждане от електрическата мрежа.

Друго направление на шпионските камери са миниатюрните скрити камери. Учени от Рамбус са успели да представят свой прототип за бъдеща скрита камера. Те са направили камера с размер от едва 200 микрона. Тя е по-малка от върха на молив и всъщност е невидима, не просто скрита. Тя дори няма нужда от леща. Използва малък сензор, който разчита светлинните сигнали, а в последствие малък процесор ги компилира в едно фотографско изображение. Тази миниатюрна камера ще се използва най-вече в различни умни джаджи, но определено очакваме да се появи и в скритите камери.

Други хора дори мислят, че шпионските камери ще навлязат много ударно във филмовата индустрия. Много скоро ще се появят модели, чиито лещи ще могат да се сменят, за да се снима от различни перспективи. Тези камери ще бъдат много добре заложени и в екстремните спортове, напечените документални филми, а какво да говорим и за журналистиката.

Вярвате или не, скритите камери ще са от голямо значение и за екосистемата ни, те вече са. Артистът Джонатън Кийтс прави много проекти свързани с околната среда. Един от тях включва устройство, което посредством безжична камера за наблюдение заснема огромна картина на Берлин. Той иска да покаже на хората как стъпка по стъпка градът се променя на база тяхното поведение през годините.

Бъдещето на шпионските камери е да не са само шпионски. Ние от spytech.bg ще сме тук, за да ви информиране за нововъведенията и за новите начини да използвате нашите продукти. Очакваме ви!


Дата: 25.03.2015 | Автор: spytech.bg
 
Виж още
Най-продавани продукти
Коментари

Няма добавени коментари!

Добави своя коментар

Име:
E-mail:
Сайт:

Коментар:
Код:
 
* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.