Количка (
0
)  
0884 847 007
Skype Me™!



Можете ли да се доверите на своите работници?

5.0/5 (3 гласа)

Можете ли напълно да се доверите на своите работници? Изглеждат ли те подозрително, когато вие влезете в работната стая? Забелязвали ли сте разни неща да изчезват без обяснение, и съвсем случайно никой да не знае какво може да се е случило? Проучванията показват, че много работодатели си нямат никакво понятие от това как работниците им се държат при отсъствието на ръководна ръка. Това може да доведе до сериозни проблеми с продуктивността, та дори неефективност на производството. Можете да наблюдавате своите работници, за да сте винаги уверени, че бизнесът е на първо място за тях в работното време.

Знаете ли, че близо 60% от работещите на компютър признават, че посещават много уеб сайтове, които не са свързани с работата им, и то в работно време. Можете да следите поведението им на работния компютър посредством някоя от нашите флашки, които записват всичко, което се случва на компютъра, или пък може да използвате някаква софтуерна програма. Това е единственият начин да сте сигурни, че на компютрите ви се случват само неща свързани с работата, а не да се гледат клипчета със сладки животинки и да се чати във Фейсбук.

От ключова важност е да знаеш какво вършат твоите хора по всяко едно време. Все пак, работата на шефа не е да стои и да си клати краката, а да координира всичко случващо се във фирмата. Представете си обаче какво се случва като цяло, щом те дори и компютрите си не използват по предназначение? Просто няма как постоянно да ги наглеждате, а щом не сте там всичко се обръща с краката нагоре.

Знаете ли, че близо 50% от загубите на стока не са причинени от клиенти крадци, а от служители, които крадат? Шокиращо е, нали? Хората, на които плащаш да си прибират каквото им харесва, което води до немалки загуби за теб. Ако имате по-голяма фирма, то загубите са потенциално големи, а най-лошото е, че вие постоянно инвестирате в магазините си, за да се предпазите от клиентски кражби. Правилният подход е да поставите CCTV камери във всички производствени помещения, складове и офиси. Това е единственият начин да се справите с нечестните работници. Друг вариант е да поставите скрити камери, което ще ви помогне да уличите крадците. В първия случай всички ще знаят, че ги наблюдавате, което ще има възпитателна роля. При вторият случай обаче, те няма да разберат нищо и просто ще хванете някой на калъп с вашата собственост.

Една добра идея е да закупите стенни часовници и часовници за бюрата на хората си. Така ще покриете възможно най-голям периметър на действие, а никой няма да усети нищо. Когато откриете, че някой краде и го хванете, не се разкривайте. Той не трябва да знае как сте го хванали. Щом 1-2-ма работници си тръгнат, кражбите изведнъж ще намалеят.

Ако имате съмнения, че някои от вашите работници си говорят по време на работа, повече от колкото трябва. Да, не можеш да забраниш комуникацията, но има хора, които прекаляват. Причуват ли ви се различни реплики, които нарушават ефективността на работа и нямат нищо общо с нея? Това може да навреди на имиджа на вашата компания. Идеален вариант са скритите камери с микрофони. Отново можем да предложим набор от различни предмети, които могат да ви позволят да наблюдавате, но и да подслушвате какво точно се случва.

Трябва да споменем, че е много важно да спазвате законите за личното пространство на хората. Когато използвате апаратура, за да ги наблюдавате и подслушвате, запомнете че не трябва да поставяте такава в съблекалните, баните, тоалетните и прочие. Не е редно да записвате хората извън работните им места и офисите на компанията.

Истината е, че с малко мисъл и грижа ще можете да използвате шпионското оборудване, за да увеличите печалбите на своята компания. Вашите работници ще вършат само това, което трябва. Правете проверка на работниците, които не се справят добре, тъй като това може да е от разсейване и неработа, а не от липса на опит и умения.


Дата: 26.03.2015 | Автор: spytech.bg
 
Виж още
Най-продавани продукти
Коментари

Няма добавени коментари!

Добави своя коментар

Име:
E-mail:
Сайт:

Коментар:
Код:
 
* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.